Spring til indhold

MBI: Aktiv medejer til din virksomhed

I et Management Buy-In (MBI) køber en ekstern person sig ind i virksomheden og bliver en aktiv del af ledelsen. Du får altså en aktiv medejer ind i din virksomhed, der kan hjælpe med den videre udvikling. Det kan i mange tilfælde være en god løsning, da friske øjne (og kræfter) i virksomheden ofte medfører øget vækst. MBI kandidater kan give god værdi i situationer, hvor virksomheden måske står overfor eksport, men ikke har erfaringer hermed. Eller som led i et generationsskifte, hvor den aktive medejer over en periode kan overtage ejerskabet og ledelsen af virksomheden.

Vi kan hjælpe dig med hele processen fra afklaring af behov til at finde en MBI kandidat, som kan hjælpe med at udvikle din virksomhed. Vi har et stort og voksende kartotek af erfarne og kompetente erhvervsledere, som leder efter virksomheder at involvere sig i, men har også adgang til platforme og netværk, hvor vi finder det rette match.

Er du en mulig MBI kandidat og leder efter en virksomhed, hvor du kan gøre den afgørende forskel? Så kontakt os venligst for en dialog om at blive optaget i vores kartotek af MBI kandidater.

En proces for at finde en MBI kandidat følger som udgangspunkt følgende faser:

1. Afklaring og forberedelse

MBI-processen starter med en afklaring af virksomhedens nuværende situation og strategi for fremtiden. Vi gennemgår sammen budgettet og afklarer kapitalbehov. Vi drøfter de ønskede faglige kompetencer og menneskelige egenskaber for den kommende medejer. Vi udarbejder på denne baggrund en professionel præsentation, der opsummerer virksomheden, nøgletal, team, vækstmuligheder m.v.

2. Søgning efter en aktiv medejer

Selve søgningen vil foregå i vores netværk af matchende MBI-kandidater og/eller anonymt på Match Online. Vi varetager den indledende dialog med interesserede kandidater og præsenterer således kun relevante kandidater, der både har kapital og de rette kompetencer.

Det er vigtigt, at kandidaten får et indblik i virksomhedens planer for fremtiden og en forståelse for de opgaver, der skal løses. Omvendt er det også vigtigt, at virksomhedens ledelse får en forståelse for kandidatens kvalifikationer og mærker efter, om kemien passer. Ofte vil der være behov for flere møder, hvor virksomhed og kandidat kommer tættere på hinanden. 

Hvis MBI kandidaten ikke har tilstrækkelig kapital selv til at sikre den ønskede ejerandel, drøfter vi i fællesskab muligheder for at fremskaffe supplerende finansiering.

3. Forhandlinger og closing

Når der er opnået enighed omkring rammerne for en investering, udarbejdes en hensigtserklæring/term sheet, og der igangsættes due diligence. De endelige aftaledokumenter bør udarbejdes under bistand fra virksomhedens advokat. Vi er virksomhedens rådgiver gennem hele processen, og sørger for en struktureret proces, fra indledende behovsafklaring til afsluttende closing. 

Få et gratis og uforpligtende møde om MBI søgning.

Er du interesseret i at høre, hvordan vi kan hjælpe med at finde en MBI kandidat / aktiv medejer til din virksomhed, så tag gerne kontakt for et gratis og uforpligtende møde.

MBI