Spring til indhold

Undervisning

Vi tilbyder undervisning indenfor følgende emner

Investering i startups

Vi underviser enkeltpersoner, familiekontorer og virksomhedsledere i at investere i opstartsvirksomheder

Kapitalfremskaffelse

Vi gennemfører udviklings- og sparringsforløb for iværksættere og unge virksomheder, der søger deres første investering

Investor Master Class

Vores uddannelsesforløb for investorer er henvendt til erhvervspersoner, familiekontorer og virksomhedsledere, der har interesse i at investere i andre unoterede virksomheder, men som mangler erfaring og kompetencer på området.

Investeringer i unge virksomheder/startups er forbundet med høj risiko men også muligheden for et højt afkast. Det kan være fristende at investere i den spændende virksomhed, du lige har fået introduceret. Men du kan reducere risikoen for en fejlslagen investering ved at afklare egen investeringsstrategi, udvide kompetencerne med relevante investeringsværktøjer og lære af andres erfaringer.

Formålet med uddannelsen er at gøre erhvervspersoner med en vis investerbar formue fortrolige med at investere i unoterede vækstvirksomheder, dvs. forholdsvis unge virksomheder, hvis aktier ikke er frit omsættelige på børserne. Sådanne virksomheder bærer typisk præg af, at der er begrænset økonomisk omsætning/indtjening, et stort vækstpotentiale og et behov for yderligere risikovillig kapital til at finansiere den videre udvikling. På vores Investor Master Class giver vi dig de bedste forudsætninger for at få succes som investor. Du vil få indblik og læring om dig selv, som investor, din risikoprofil, hvordan du skaber eget deal flow af investeringscases, hvordan du spotter gode cases og teams, analyserer risici, værdiansætter og meget mere. Uddannelsen indeholder med andre ord alt hvad du skal bruge for at komme i gang med at investere i startups.

Uddannelsen forløber over 3 kursuseftermiddage, og vi kommer ind på følgende emner:

På dag 2 og 3 kan der efter aftale arrangeres pitches, hvor kapitalsøgende virksomheder præsenterer deres investeringscase for kursusdeltagerne. Efter uddannelsen vil deltagerne være fortrolige med at investere i unoterede vækstvirksomheder. Der er dannet relationer mellem de enkelte deltagere, som gør dem mere fortrolige med at indgå i fælles investeringer og øvrige former for samarbejde med hinanden. Uddannelsen kan også være første skridt på vejen til at etablere mere eller mindre formelle investeringsformer, fx lokale business angels netværk, family offices, fonde m.v.

Vi har tidligere afviklet uddannelse med stor succes i samarbejde med en lokal erhvervsservice, og hjælper også gerne dig med et forløb, der passer til din målgruppe. Kontakt os for nærmere information.

Kapitalsøgning

Vi underviser iværksættere og startup virksomheder i at finde den nødvendige finansiering til vækst og udvikling af deres virksomhed. Vi tilrettelægger uddannelsen efter målgruppen, lige fra virksomheder på ide-stadiet, der har brug for at blive skarpere på product-market fit til scale-ups, der søger kapital til international vækst og skalering.

Et eksempel på et udviklings- og uddannelsesforløb for de helt unge virksomheder er illustreret nedenfor:

kursus i kapitalsøgning

Forløbet består af 4 faglige moduler, hvor vi kommer ind på vækststrategi, budgetlægning, kapitalbehov, værdiansættelse, finansieringskilder, pitch deck, investorforhandling og samarbejde. Imellem de enkelte moduler vil der være mulighed for at arbejde på udvikling af egen case:

  • Handlingsplan med konkrete opgaver, der skal løses
  • Validering af problem, løsning og værditilbud overfor udvalgte kundegrupper
  • Afklaring af forretningsmodel, prissætning og go-to-market
  • Udkast til budget og kapitalbehov
  • Udkast til pitchdeck

Vi har tidligere afviklet denne uddannelse med stor succes i samarbejde med Iværksætterdanmark, men kører også individuelt tilpassede forløb for andre aktører i den danske erhvervsfremmesystem. Kontakt os for nærmere information om uddannelsen.

Vi tilbyder også et sparringsforløb omkring kapitalrejsning. I dette forløb får du som virksomhedsleder adgang til mange af vores værdifulde værktøjer til at forberede din kapitalsøgning og hjælp til at bruge dem. Du får også en fortrolig og kompetent sparringspartner, der kan hjælpe dig i hele processen med at finde kapital, med udgangspunkt i lige præcis din situation. Læs mere om sparringsforløbet her.