Spring til indhold

Undervisning

Vi tilbyder undervisning indenfor følgende emner

Investering i startups

Vi underviser enkeltpersoner, familiekontorer og virksomhedsledere i at investere i opstartsvirksomheder

Kapitalfremskaffelse

Vi gennemfører udviklings- og sparringsforløb for iværksættere og unge virksomheder, der søger deres første investering

Investor Master Class

Vores uddannelsesforløb for investorer er henvendt til erhvervspersoner, familiekontorer og virksomhedsledere, der har interesse i at investere i andre unoterede virksomheder, men som mangler erfaring og kompetencer på området.

Investeringer i unge virksomheder/startups er forbundet med høj risiko men også muligheden for et højt afkast. Det kan være fristende at investere i den spændende virksomhed, du lige har fået introduceret. Men du kan reducere risikoen for en fejlslagen investering ved at afklare egen investeringsstrategi, udvide kompetencerne med relevante investeringsværktøjer og lære af andres erfaringer.

Formålet med uddannelsen er at gøre erhvervspersoner med en vis investerbar formue fortrolige med at investere i unoterede vækstvirksomheder, dvs. forholdsvis unge virksomheder, hvis aktier ikke er frit omsættelige på børserne. Sådanne virksomheder bærer typisk præg af, at der er begrænset økonomisk omsætning/indtjening, et stort vækstpotentiale og et behov for yderligere risikovillig kapital til at finansiere den videre udvikling. På vores Investor Master Class giver vi dig de bedste forudsætninger for at få succes som investor. Du vil få indblik og læring om dig selv, som investor, din risikoprofil, hvordan du skaber eget deal flow af investeringscases, hvordan du spotter gode cases og teams, analyserer risici, værdiansætter og meget mere. Uddannelsen indeholder med andre ord alt hvad du skal bruge for at komme i gang med at investere i startups.

Uddannelsen forløber over 3 kursuseftermiddage, og vi kommer ind på følgende emner:

Efter uddannelsen vil deltagerne være fortrolige med at investere i unoterede vækstvirksomheder. Der er dannet relationer mellem de enkelte deltagere, som gør dem mere fortrolige med at indgå i fælles investeringer og øvrige former for samarbejde med hinanden. Uddannelsen kan også være første skridt på vejen til at etablere mere eller mindre formelle investeringsformer, fx lokale business angels netværk, family offices, fonde m.v.

Få et gratis og uforpligtende møde omkring uddannelsen

Uddannelsen udbydes i samarbejde med udvalgte aktører i erhvervsfremmesystemet. Kontakt os for nærmere information.

Kapitalsøgning

Vi underviser iværksættere og startup virksomheder i at finde den nødvendige finansiering til vækst og udvikling af deres virksomhed. Vi tilrettelægger uddannelsen efter målgruppen, lige fra virksomheder på ide-stadiet, der har brug for at blive skarpere på product-market fit til scale-ups, der søger kapital til international vækst og skalering.

Et eksempel på et udviklings- og uddannelsesforløb for de helt unge virksomheder er illustreret nedenfor:

Forløbet består af et fagligt forløb og et selvstændigt forløb.

Et Fagligt forløb med tre workshops à cirka 6 timer. Disse består af en kombination af faglige indlæg om relevante emner, dialog og selvstændige opgaver, hvor iværksætterne arbejder alene med deres konkrete idé eller virksomhed. De tre workshops er tilrettelagt, så de tager hensyn til et forholdsvist kompakt tidsforløb på 4 uger, og samtidig kommer rundt om den forventede udvikling af de enkelte virksomheder. På hver workshop er der sat 3 timer af til individuelt arbejde og sparring. Her opfordres deltagerne til at begynde arbejdet med handlingsplaner, forretningsmodel m.v. (se nedenfor). Underviseren er til stede, og vil komme rundt til de enkelte deltagere og svare på spørgsmål og give individuel sparring til udvikling af den enkelte virksomhed.

Et Selvstændigt forløb, der foregår i den enkelte iværksættervirksomhed mellem de tre workshops. Her arbejder teamet selvstændigt med at blive skarpere på problem/løsning, marked/kunder, forretningsmodel, MVP, budget og strategi. Dette vil ske med udgangspunkt i de emner, vi har gennemgået i det faglige forløb. De vil således i løbet af forløbet selv frembringe:

  • Handlingsplan med konkrete opgaver, der skal løses
  • Validering af problem, løsning og værditilbud overfor udvalgte kundegrupper
  • Afklaring af forretningsmodel, prissætning og go-to-market
  • Hvis muligt (indenfor den afsatte tid) udvikling af MVP
  • Udkast til business model canvas (BMC), budget og kapitalbehov
  • Udkast til pitchdeck

Hør nærmere omkring uddannelsen

Uddannelsen udbydes i samarbejde med udvalgte aktører i erhvervsfremmesystemet. Kontakt os for nærmere information.